Во САД почнува да се гради првиот „експериментален“ град без жители вреден милијарда долари!

11.05.2012 Новиот град кој ќе зафаќа околу 25 км кв., ќе се вика Центар за иновации,…

Огромен тунел помеѓу Русија и САД?

25.12.2011. Тунел долг 105 километри ќе ги поврзе САД и Русија до 2030 година. Планот за…

Племето Комбаи – живот како во камено време

25.11.2011.  Густите шуми на Папуа се богат и комплициран мозаик на различни племенски групи. Далеку од…