КонтактКОНТАКТ:

За објавување на статии, предлози, коментари и слични информации за ИГЕО порталот и за контакт:

e-mail: ivicaprof@yahoo.com
https://www.linkedin.com/in/ivica-milevski-ab629170

ИГЕО-портал, прв географски портал во Република Македонија,
Скопје, Република Македонија
СИТЕ ПРАВА СЕ ЗАШТИТЕНИ 

 

4 thoughts on “Контакт

 1. Ve molam da mi odgovorite kako da ja dobijam knigata od Ilija Petrusevski: “Popis na vrvovite vo Makedonija”?

  Sakam da ja imam ovaa kniga. Dajte mi telefon od avtorot.

  Mnogu Vi blagodaram,

  Milovan Srbinoski, Ohrid
  Telefon: 077 – 900831

 2. Почитуван Проф.Милевски,
  Како и секоја година последната недела од Октомври настапува промена кон зимско сметање на времето.Бидејќи Ве сметам за релевантни од оваа област сметам дека можеби треба да доставите студија до некоја релевантна институција во државава каде стручно би се објаснило значењето на државава кон промена на временската зона во UTC+2 или не промена кон зимско сметање.Лично сметам дека припаѓаме во иста временска зона со Грција и Бугарија-UTC+2 .Пример,во Македонија во декември сонцето заоѓа околу 16:00 што е ПРЕРАНО,во Рим во 16:40,Мадрид 17:50 , а сме иста временска зона,Атина 17:00.Кој е Вашиот став во врска со ова прашање?
  Лично сметам дека прерано се стемнува и скратувањето на дневната светлина негативно влијае здравствено,економски,социолошки…
  Со почит,
  Влатко

 3. Господине Ивица, зошто уште еднаш не се отвори прашањето за менување на часовната зона? Која е логиката на оваа ГМТ+1 зона во државава, кога денот во шпицот на зимото почнува уште во 6:40, а завршува ненормално рано уште во 16:20, и пладнето е далеку пред 12 часот. И одговорете реално на ова, според вас, дали сме поблиску во временска зона со Берн, Амстердам, Париз и Мадрид којшто се преку 1 час позападно од нас или со Атина, Софија, Букурешт и Хелсинки којшто се само од 7 до 15 минути поисточно од Скопје по географска ширина? Источно европско време ГМТ+2 е вистинската зона, и ГМТ+3 во летен период

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *