Успешен настап на големата меѓународна конференција за картографија и ГИС, ICC&GIS-2018

26.06.2018 Во периодот од 18 до 23 јуни, во Созопол, Република Бугарија се одржа седмата меѓународна…

Рускиот ГПС станува подобар од американскиот ГПС!

4.06.2012 ГЛОНАСС (Глобален навигациски сателитски систем) е позициски систем на Воздушно-космичката одбрана на Русија и моментално…

АСТЕР ГДЕМ – нова верзија на тродимензионалниот модел на релјефот!

23.11.2011.  Автор: д-р Ивица Милевски. По излегувањето на 3”SRTM дигиталниот модел на релјефот во 2003-та година…