Tеренска посета на Бислимска Клисура од студентите на ИЗСГ „Природник“ и ИДСБ

25.10.2019 На ден 23.10.2019 година, група студенти од Истражувачко здружение на студенти географи (ИЗСГ) „Природник“ и…

Познати јавни личности – географи

8.01.2012 Географијата, како една од најстарите научни дисциплини, со својата комплексна, широко-сознајна, авантуристичка и возбудлива природа,…