Еден од најфасцинантните и најактивни вулкани на Земјата – Ерта Але

30.03.2017 Ерта Але (или Ertale или Irta’ale) е активен базалтен вулкан во регионот Афар во североисточна Етиопија,…

Африка лежи на големи резерви подземна вода!

20.04.2012 Британските геолози тврдат дека под сушниот африкански континент се наоѓаат огромни резерви на подземни води…